Από τον 6ο του 2022 σταμάτησε η υποστήριξη του internet explorer. Για λόγους ασφαλείας και καλύτερης απεικόνισης των σύγχρονων τακτικών του web χρησιμοποιήστε ένα σύγχρονο browser: Microsoft Edge, Chrome, Firefox.
Τραλλέων 29 Γαλάτσι - Άνω Πατήσια Αθήνα 2102220117

eu Από την 1η Ιουλίου 2010, τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαική οδηγία, η οποία προβλέπει ότι ο καταναλωτής θα μπορεί να απευθύνεται σε ανεξάρτητα συνεργεία για εργασίες συντήρησης, χωρίς να χάνει το δικάιωμα της εγγύησης ....

Σημαντικές αλλαγές στον τομέα της επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, της εμπορίας και των ανταλλακτικών αναμένεται να επιφέρουν από τον ερχόμενο μήνα οι νέοι κανονισμοί για την ενίσχυση του ανταγωνισμού που υιοθέτησε χθες η Ε. Ε.

Η Κομισιόν ελπίζει ότι θα μειωθεί σημαντικά το κόστος για τη συντήρηση - επισκευή αυτοκινήτων, αλλά και το κόστος πώλησής τους. Στόχος της Επιτροπής είναι να ρίξει το κόστος επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως, λεωφορείων και φορτηγών, αλλά και το κόστος διανομής τους.

Από την 1η Ιουνίου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν σε ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων όλες τις τεχνικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επισκευή και τη συντήρηση τους. Παράλληλα, οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν θα μπορούν πλέον να «απειλούν» τους καταναλωτές ότι θα χάσουν την εγγύηση του αυτοκινήτου τους σε περίπτωση που εκτελέσουν εργασίες συντήρησης σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούν να απαιτούν επισκευές που καλύπτονται από την εγγύηση και πληρώνονται από την ίδια την εταιρεία να γίνονται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

Η Κομισιόν υπολογίζει ότι το κόστος επισκευής ενός αυτοκινήτου αποτελεί το 40% του συνολικού κόστους διατήρησής του.

Σχετικά με την προμήθεια ανταλλακτικών, αίρονται οι περιορισμοί που θέτουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για την πώληση αυθεντικών ανταλλακτικών σε ανεξάρτητα συνεργεία.

Σε ό, τι αφορά την εμπορία αυτοκινήτων, η Κομισιόν εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος στον τομέα και συνεπώς, δεν πρέπει να ισχύσουν στο μέλλον οι κανόνες που περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

πηγή : καθημερινή

-----------------------------------------------------------

Αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα συντήρησης και επισκευής οχημάτων μετά και την απόφαση της Κομισιόν, που θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουνίου 2010 και προβλέπει τη μερική εξομοίωση του κλάδου του αυτοκινήτου με τα όσα περί ανταγωνισμού ισχύουν και στα άλλα βιομηχανικά προϊόντα. Με βάση αυτή την απόφαση οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στα ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων όλες τις αναγκαίες τεχνικές πληροφορίες για τα νέα μοντέλα που διαθέτουν στην αγορά μετά το Σεπτέμβριο του 2009.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι η πρόσβαση όλων των συνεργείων -και όχι μόνο των εξουσιοδοτημένων- στην προμήθεια ανταλλακτικών και από άλλους προμηθευτές θα εντείνει τον ανταγωνισμό και κατά συνέπεια οι καταναλωτές θα πετύχουν καλύτερες τιμές. Με το μέτρο αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εξουσιοδοτημένων και των ανεξάρτητων συνεργείων αυτοκινήτων θα κορυφωθεί, υπέρ φυσικά των Ελλήνων καταναλωτών.

Οι κανόνες για την εμπορία αυτοκινήτων θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιουνίου 2013, ενώ όλο το καθεστώς εμπορίας, πωλήσεων, συντήρησης και επισκευών έχει διάρκεια «ζωής» μέχρι τη 31η Μαίου του 2023 και η Κομισιόν δηλώνει ότι διατηρεί το δικαίωμα παρέμβασής της για λήψη διορθωτικών μέτρων σε οποιαδήποτε στιγμή διαπιστώσει ότι το νέο σύστημα εμφανίζει προβλήματα στην εφαρμογή του. Ωστόσο, μένει να δούμε τον τρόπο που θα τεθεί σε ισχύ στην ελληνική αγορά το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς π.χ. δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα ισχύει η εγγύηση κάθε αντιπροσωπείας στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει από το 1ο έτος να κάνει σέρβις σε μη εξουσιοδοτημένο σημείο.

πηγή: city auto

Kokkinakis Service. Εξειδικευμένο συνεργείο AUDI, VW, SEAT, SKODA, SUBARU, OPEL, FORD, SMART | Castrol Service Plus.


Επικοινωνία

Ωράριο λειτουργίας

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 - 18:00
  • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά

Ακολουθήστε μας στα social media