Από τον 6ο του 2022 σταμάτησε η υποστήριξη του internet explorer. Για λόγους ασφαλείας και καλύτερης απεικόνισης των σύγχρονων τακτικών του web χρησιμοποιήστε ένα σύγχρονο browser: Microsoft Edge, Chrome, Firefox.
Τραλλέων 29 Γαλάτσι - Άνω Πατήσια Αθήνα 2102220117

intercooler To intercooler είναι ουσιαστικά ένα σύστημα ψύξης, που παρεμβάλλεται μεταξύ του υπερτροφοδότη (turbo) και της εισαγωγής του κινητήρα, ενισχύοντας την ποιότητα του αέρα που λαμβάνει μέρος στην καύση. ...

intercooler1

Η λειτουργία του intercooler είναι ουσιαστικά πανομοιότυπη με αυτή του κεντρικού ψυγείου του κινητήρα.

Σκοπός του είναι να παίρνει το ζεστό αέρα που προέρχεται από τον υπερτροφοδότη και να μειώνει τη θερμοκρασία του πριν φτάσει στην εισαγωγή του κινητήρα.

Η μετατροπή αυτή πραγματοποιείται μέσω ειδικών κυψελών, σχεδόν ίδιων με αυτές του ψυγείου.

Η καλύτερη ποιότητα του μείγματος συμβάλλει, όπως είναι λογικό, στην αύξηση της ιπποδύναμης και στην καλύτερη λειτουργία του κινητήρα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Σε μία μέρα με μέση θερμοκρασία αέρα 25 βαθμών Κελσίου, ο αέρας που προέρχεται από τον υπερτροφοδότη (είτε μηχανικό κομπρέσορα είτε συμπιεστή καυσαερίων) βρίσκεται σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται, κατά μέσο όρο, από 100 ως και 160 βαθμούς. Με το intercooler, η διαφορά αυτή της θερμοκρασίας θα μειωθεί ακόμα και κατά 80% και διαμορφώνεται πριν φτάσει στην πεταλούδα σε ελάχιστα μεγαλύτερα επίπεδα σε σχέση με τη θερμοκρασία του ατμοσφαιρικού αέρα. Με τον τρόπο αυτό η πυκνότητα του αέρα που αναμειγνύεται με το καύσιμο είναι ακόμα και κατά 30% μεγαλύτερη, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της καύσης.

Τα intercooler χωρίζονται σε αερόψυκτα (ψύχονται από τον αέρα) και υδρόψυκτα ή λαδιού (ψύχονται από νερό ή λάδι).

Τα βρίσκουμε συνήθως στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου (front mounted), στο πλάι και μπροστά από τους τροχούς (side mounted) ή και στο επάνω μέρος του κινητήρα (top mounted).

intercooler2 front mounted

intercooler3 side mounted

intercooler4 top mounted

Kokkinakis Service. Εξειδικευμένο συνεργείο AUDI, VW, SEAT, SKODA, SUBARU, OPEL, FORD, SMART | Castrol Service Plus.


Επικοινωνία

Ωράριο λειτουργίας

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 - 18:00
  • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά

Ακολουθήστε μας στα social media