Από τον 6ο του 2022 σταμάτησε η υποστήριξη του internet explorer. Για λόγους ασφαλείας και καλύτερης απεικόνισης των σύγχρονων τακτικών του web χρησιμοποιήστε ένα σύγχρονο browser: Microsoft Edge, Chrome, Firefox.
Τραλλέων 29 Γαλάτσι - Άνω Πατήσια Αθήνα 2102220117

papyros Η ταυτότητα του οχήματός μας, (αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή ρυμουλκούμενο) είναι οι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας...Έτσι, αυτές θα πρέπει να είναι τοποθετημένες στο προβλεπόμενο σημείο και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που ο χρόνος ή κάποιο ατύχημα αφήσουν σημάδια επάνω τους, θα πρέπει να τις αντικαταστήσουμε.

Αν τώρα πέσουμε θύματα κλοπής ή απώλειας, η πρώτη κίνηση μας θα πρέπει να είναι η δήλωση του γεγονότος στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Από αυτό θα πάρουμε, σε πρώτη φάση, έναν αριθμό πρωτοκόλλου με τον οποίο μπορούμε να κυκλοφορούμε με το αυτοκίνητό μας νόμιμα ενώ, εντός δέκα ημερών, θα παραλάβουμε επίσημο έγγραφο με τη μορφή βεβαίωσης την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για την αντικατάσταση των πινακίδων.

Έτσι, αναλυτικά, τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία οφείλουμε να προσκομίσουμε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για την διαδικασία αντικατάστασης είναι τα εξής:

1. Βεβαίωση από το αστυνομικό τμήμα (σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας).

2. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής μας ταυτότητας.

3. Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

4. Θα πρέπει επίσης να επιστρέψουμε τις πινακίδες κυκλοφορίας στην περίπτωση που αυτές είναι φθαρμένες ή κατεστραμμένες.

5. Σε περίπτωση αντικατάστασής τους για πρώτη φορά απαιτείται παράβολο αξίας 30 ευρώ, ενώ από την δεύτερη φορά και μετά η αξία του αυξάνεται στα 60 ευρώ, είτε αφορά την αντικατάσταση της μίας ή και των δύο πινακίδων.

Ο χρόνος που απαιτείται από το ΚΕΠ για την παράδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας ενδέχεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις 30 ημέρες.

Αν όμως απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Μεταφορών της αρμόδιας Νομαρχίας, όπου η διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς τη μεσολάβηση τρίτου, δηλαδή του ΚΕΠ, ενδέχεται να διαρκέσει μικρότερο χρονικό διάστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει εκτός των προαναφερθέντων δικαιολογητικών, να συμπληρώσετε αίτηση –υπεύθυνη δήλωση.

Τέλος, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί την αλλαγή του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, χωρίς οι πινακίδες να παρουσιάζουν φθορά ή να έχουν κλαπεί, θα πρέπει να δαπανήσει συνολικά 105 ευρώ, με τα 30 από αυτά να αφορούν παράβολο από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) και τα υπόλοιπα τη Διεύθυνση Μεταφορών για την αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

πηγή: in

Kokkinakis Service. Εξειδικευμένο συνεργείο AUDI, VW, SEAT, SKODA, SUBARU, OPEL, FORD, SMART | Castrol Service Plus.


Επικοινωνία

Ωράριο λειτουργίας

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 - 18:00
  • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά

Ακολουθήστε μας στα social media